BİST
9.717
ALTIN
2.436,57
DOLAR
32,49
STERLİN
40,75
EURO
34,98
Mehmet Uzun
Mehmet Uzun
23 Ocak 2023 Pazartesi 19:00
Help dünyadan evsizlere sıcak çorba

Mehmet UZUN / BREMEN

MERKEZİ Almanya'nın Bremen kentinde bulunan Help Dünya e.V yardım derneği, yardımlarına aralıksız devam ediyor. Dünya'nın birçok ülkesinde yardıma muhtaç insanlara yaptıkları yardımlarla tanınan Help Dünya, soğuk kış günlerinde Bremen'de yaşayan evsizleri unutmadı. Help Dünya önceki gün kent merkezinde sıcak çay ve çorba dağıtımı yaptı. Bir el arabası içine konan ekmek, çay ve çorba kent merkezinde dolaştırılarak isteyen herkese verildi. Dernek gönüllüleri çekindikleri için yanlarına gelmeyen evsizlerin ayağına gitti ve onlara sıcak çorba ikramında bulundu. Help Dünya yöneticilerinden Necip Ekiz, yardım derneği olarak sık sık sokaklara çıktıklarını ve yardıma muhtaç insanlara el uzattıklarını. Almanya'nın çeşitli kentlerinde evsizlere ve isteyenlere çorba dağıtımı yaptıklarını anlatan Ekiz, „Biz bunu sık sık yapıyoruz. Soğuk havalarda sıcak çorba ihtiyaç sahiplerinin içini ısıtıyor. Bir kazan dolusu çorba çok kıssa bir sürede tükeniyor. Biz, bize yardım edenlerin yardımlarını dağıtıyoruz. Allah onlardan razı olsun“ dedi.

Help Dünya, dünyanın birçok ülkesinde ihtiyaç sahibi insanlara, kurban, gıda ve malzeme yardımı yapıyor. Yardımlar bizzat dernek gönüllüleri tarafından dağıtılıyor.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.