BİST
ALTIN
2.504,53
DOLAR
32,21
STERLİN
41,03
EURO
35,12
Mehmet Uzun
Mehmet Uzun
24 Mart 2024 Pazar 14:14
Başkonsolos Kaya'dan  iftar yemeği

Mehmet UZUN / HANNOVER

HANNOVER Başkonsolosu Gül Özge Kaya, Ramazan ayı dolayısıyla iftar yemeği verdi. Devlet Konuk Evi’nde verilen yemeğe, MÜSİAD, İslam Şurası, İGMG, UID, ATİB, Türk Aileler Birliği, DİTİB Eyalet Birliği, ADD Aşağı Saksonya başkanları katıldı. İftar yemeğinde Almanya Süryani Ortodoks Kilisesi Metropoloti Hanna Aydın’da yer aldı. Başkonsolos Kaya misafirlerini eşi Köln Başkonsolosu Turhan Kaya ile birlikte karşıladı.

İftar öncesi bir konuşma yapan Gül Özge Kaya, Almanya’da artış gösteren ırkçı saldırılar ile Filistin olayına değindi. Almanya’da Müslümanlara yönelik artan saldırılardan endişe ettiklerin belirten Kaya, ‘’Ramazan Ayı hoşgörü ve empati yapma ayıdır. Irkçılık yılın her ayı dillendirilmeli. Son 50 yılda Almanya’da ırkçı saldırılar sonrası 75 hayatını kaybetti’’ dedi.

Filistin halkının çaresizliğinden de söz eden Kaya, ‘’Biran önce bu savaşın bitmesini, oradaki insanlara yardımların ulaştırılmasını temenni ediyorum’’ diye konuştu.

Almanya Süryani Ortodoks Kilisesi Metropoliti Hanna Aydın’da Filistin’e yönelik yapılan saldırıları kınadı ve savaşın son bulması için dua ettiğini söyledi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.