BİST
10.277
ALTIN
2.390,60
DOLAR
32,34
STERLİN
40,65
EURO
34,88
Mehmet Uzun
Mehmet Uzun
04 Haziran 2022 Cumartesi 09:10
Efsane Simit Avrupa’da hızla büyümeye devam ediyor

ALMANYA'NIN Hannover kentinde yaşayan Erol Yılkıran, son yıllarda açtığı Efsane Simit şubeleriyle dikkat çekiyor.  1971 Almanya doğumlu olan Erol Yılkıran yeme içme sektöründe geçirdiği 25 yıllık iş tecrübesini kıymetli okuyucularımıza aktardı. Restaurant ve otelcilik mezunu olan Yılkıran, Sultan Künefe markasıyla Almanya’da üretimini gerçekleştirdiği Antakya ticaret odası tescilli künefeleri Avrupa etnik pazarı başta olmak üzere 16 ülkeye ihraç ettiğini belirtti.

Başarılı iş insanı etnik pazarda Türk süpermarketleriyle yapmış olduğu ticaret vesilesiyle sektörde hissettiği sistem fırıncılık eksikliğini doldurmak amacıyla 2019 yılında Hannover Makro Markette ilk Efsane Simit şubesini açtı. Kısa zamanda misafirlerin Efsane Simit ürünlerine göstermiş olduğu ilgiyle birlikte Efsane Simit markasının zincir şube olması gerektiğine karar verdi.

Başarılı iş insanı bu kararı nasıl verdiğini şöyle aktardı, „1960 yılı itibariyle başta Almanya olmak üzere bir çok Avrupa ülkesine göç eden Türk vatandaşlarımızın yıllardır özlemini çektiği başta simit olmakla birlikte bir çok ‘Türk Fırını’ ürünlerine rahat ulaşması için Efnase Simit'i her yere ulaştırma kararı aldım. İlk şubeden sonra ilgi olunca arkası geld“ dedi. 

DOKSAN ÇEŞİT ÜRÜN

Başarılı işletmeci, şubelerinde müşterilerine yaklaşık 90 çeşit ürün seçeneği sunduklarını, bunların; Simit, açma, poğaça, börek çeşitleri, unlu mamül grupları, pastalar, şerbetli tatlılar, soğuk baklava, afyon kaymaklı lokumdan oluştuğunu, tamamının Türkiyede üretildiğini ve bu ürünleri her ay minimum 3 tır sevkiyatla Almanya'ya geldiğini söyledi.

AVRUPAYA YAYILDI

Almanya, Belçika ve Hollanda’da toplam 18 şubesi bulunan Efsane Simit, Market içi kiosklarla birlikte Efsane Simit Plus konseptiyle (Türk Kahvaltı Salonları) kurmaya başladı. Kendi şubeleri dışında tedarikcisi olduğu Restaurant, kafe ve marketlerle birlikte 6 ülkede, 32 noktada müşterilerini Türkiye'nin lezzetleriyle buluşturma başarısı gösterdi.

YENİ ŞUBE BERLİN VE MÜNİH'E

Haziran ayında Münih ve Berlin’e yeni şube açacakları müjdesi veren Erol Yılkıran, gelecek hedeflerinin New Jersey, Dubai ve İstanbul İstinye Park’ta yeni şubeler açmak olduğunu açıkladı.

Bu şubeler için ön görüşmelerin şimdiden tamamlandığını belirten Yılkıran, Efsane Simit markasının Global bir marka olma hedefi olduğunu ve bu hedefi Dünya genelinde 2025 yılı sonunda 50 şubeye çıkararak gerçekleştirmek olduğunu dile getirdi.

Mehmet UZUN 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Vedat 2024-03-03 23:37:41

Sizile calismak istiyorum ustalık belgem War