BİST
ALTIN
2.504,53
DOLAR
32,21
STERLİN
41,03
EURO
35,12
Mehmet Uzun
Mehmet Uzun
20 Mart 2024 Çarşamba 16:07
Çanakkale Zaferi Berlin Büyükelçiliğinde kutlandı

Mehmet UZUN / BERLİN

ALMANYA’NIN Başkenti Berlin’de 12 Mart İstiklal Marşı’nın kabulü ve 18 Mart Çanakkale zaferinin 109. Yıl dönümü nedeniyle töre düzenlendi.

Berlin Büyükelçiliği binasında düzenlenen kutlamalara çok sayıda insan katıldı. Tören, İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Daha Kur’an-ı Kerim okundu ve vatan için canını veren tüm şehitlerimiz için eller açılıp dualar yapıldı.

MİNİKLER İSTİKLAL MARŞI’NI OKUDU

Etkinlikte miniklerin İstiklal Marşı’nı yüksek sesle ve ezbere okuması katılımcılar tarafından dakikalarca alkışlandı. Öğretmen Senem Tokmak yönetimindeki koro da Çanakkale temalı türküler söyledi.

Programın açılış konuşmasını yapan Berlin Büyükelçisi Ahmet Başar Şen, Çanakkale zaferinin dünyanın en büyük ve görkemli zaferlerinden birisi olduğunu söyledi. Çanakkale savaşında Türk askerlerinin gözü kapalı şehadete yürüdüğünü vurgulayan Şen, Türk yurdunun işgal edilemeyeceğinin dost düşman herkesin Çanakkale savaşında gördüğünü bu zaferin tarihe altın harflerle yazıldığını söyledi. Şen konuşmasında İstiklal Marşı’nın yazarı milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy’u da rahmetle andı.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.