BİST
ALTIN
2.504,53
DOLAR
32,21
STERLİN
41,03
EURO
35,12
Mehmet Uzun
Mehmet Uzun
10 Nisan 2024 Çarşamba 20:42
DAVA seçim startını Hamburg’dan verdi

Mehmet UZUN / HAMBURG

ALMANYA’DA yaşayan Türkler öncülüğünde kurulan Çeşitlilik ve Uyanış için Demokratik İttifak (DAVA) ismiyle kurulan parti Almanya’nın Hamburg kentinde toplandı.

SEÇİM KATILACAK ADAYLAR TANITILDI

Toplantı Armada isimli salonda yapıldı. 9 Haziran 2024 tarihinde yapılacak Avrupa Parlamentosu (AP) seçiminin startının verildiği organizasyonda seçime katılacak adaylarda tanıtıldı. İftar yemeğinin de verildiği toplantıda seçime katılacak tüm adaylar yer aldı. Seçime; Fatih Zingal, Dr. Ali İhsan Ünlü, Dr. Mustafa Yoldaş, Sayed Mohammad Hadi Ale Hosseini, Yonca Kayaoğlu, Melanie Gündüz, Merve Nur Laçin, Dr. Hasan Ied, Ferhat Aktaş, Seda Yılmaz, Mevlüt Ünlü, Orhan Akdağ, Aslan Dogan Cüceoğlu ile katılacağı açıklandı. Açılış konuşmasını Parti başkanı Teyfik Özcan yaptı. Özcan konuşmasında parti programlarını anlattı. Özcan, ‘’ Adayları ve parti programını tanımak için buradayız. Böylesine kapsayıcı ve dayanışma açısından çeşitliliğe sahip bir topluluğun parçası olmak bir onurdu” dedi.

HEDEF AVRUPA PARLAMENTOSU

Seçim startının verildiği toplantıda konuşan Fatih Zingal, 2024 Avrupa Parlamentosu seçimleri için Almanya genelini kapsayan listeleriyle birlikte siyasi yolculuğa başladıklarını söyledi. Hedeflerinin mevcut partiler tarafından temsil edilmeyen birçok vatandaş için yeni bir siyasi merkez olarak konumlanmak olduğu vurgulayan Zingal, seçim için umutlu olduklarını dile getirdi. Parti politikasının anlatıldı organizasyonda , Ali İhsan Ünlü, sağlık, bakım ve emeklilik alanlarındaki açıkları ve reform ihtiyacını ortaya koyarak DAVA'nın hedeflerini açıkladı. Dr. Mehmet Yoldaş ise niçin DAVA’da yer aldığı anlattı. Parti başkanı Teyfik Özcan ise kapanış konuşmasında parti programlarını anlattı. Özcan, ‘’ Adayları ve parti programını tanımak için buradayız. Böylesine kapsayıcı ve dayanışma açısından çeşitliliğe sahip bir topluluğun parçası olmak bir onurdu” dedi.

SEÇİM MÜZİĞİ HAZIR

‘’Cafe Nostalji” grubunun ritmik müzik performansı ve iftar tanıtımının ardından parti, sosyal medya üzerinden yaymak istediği programının ilk reklam filmini yayınladı.

Son Güncelleme: 10.04.2024 21:56
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.