BİST
ALTIN
2.504,53
DOLAR
32,21
STERLİN
41,03
EURO
35,12
Mehmet Uzun
Mehmet Uzun
24 Mart 2024 Pazar 14:22
DİTİB ailesi iftarda buluştu

Mehmet UZUN / BREMEN

ALMANYA’NIN Bremen ve çevresinde faaliyet gösteren Diyanet İşleri Türk İslam Birliği’ne (DİTİB) bağlı cami ve dernekler Deniz Saray’da iftar programı düzenledi. İftar programına T.C.Hannover Başkonsolosluğu Ticaret Ataşesi Yasemin Özak Coşkun, DİTİB Genel Sekreteri Eyüp Kalyon, DİTİB Bremen Bölge Başkanı Fatih Kurutlu, Eyalet Birliği Üyeleri, Şura Bremen, IGMG, Eyalet Milletvekilleri, Alman – Türk Siyasetçiler, Akademisyenler, STK Başkan ve Temsilcileri, İş insanları, cami dernek başkan ve temsilcileri, din görevlileri başta olmak üzere çok sayıda davetli katıldı.

Kısa bir selamlama ve günün anlamını anlatan Bölge Başkanı Fatih Kurutlu, katılımlarından dolayı tüm misafirleri selamladı. Ticaret Ataşesi Yasemin Özak Coşkun kürsüye gelerek kısa bir konuşma yaptı ve ataşeliğin görevlerini ve iş insanlarına verilen hizmeti anlattı.

DİTİB Genel Sekreter Eyüp Kalyon, “Bu sene ramazan ayı bizim için başka bir ramazan ayı. Bir yandan dünyadaki savaşlar bizleri hüzünlendiriyor. Bir yandan da mutluluk kaynağımız olan camilerimiz, Ditib’imiz bu sene 40’ncı yılını idrak etmektedir. Almanya’ya gelen ilk neslimiz,dedelerimiz, babalarımız bu camilerimizin kurulmasını çok katkı sağlamışlardır. Şimdi ise bizler 3 ve 4.ncü nesil bu camileri ihya etmemize imkan tanıdılar. Bu vesileyle hepsine teşekkür etmek istiyorum. Allah tuttuğunuz oruçları kabul eylesin’’ diye konuştu.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.