BİST
ALTIN
2.504,53
DOLAR
32,21
STERLİN
41,03
EURO
35,12
Mehmet Uzun
Mehmet Uzun
12 Mart 2024 Salı 16:01
İlham veren kadınlar Bremen'de buluştu

Mehmet UZUN / BREMEN 

DÜNYA Kadınlar Günü nedeniyle Almanya'nın Bremen kentinde  ''İlham Veren Kadınlar'' başlıklı söyleşi düzenlendi. Bremen Atatürkçü Düşünce Derneği tarafından basın külübünde düzenlenen etkinliğe gazeteci yazar Sedef Kabaş katıldı. 

Etkinliğin açış konuşmasını yapan Bremen ADD 2.Başkanı Recep Ali Tüfek, dünya kadınlarının ´´Dünya Kadınlar Günü´´ nü kutlayıp, başta kadınlarımıza birçok Avrupa ülkesinden daha önce seçme ve seçilme hakkını veren, kadınlarımızı eğitimde ve medeni kanunla erkeklerle aynı haklara sahip kılan Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk´ü doğuran ve yetiştiren Zübeyde Hanım başta olmak üzere, kadın hakları için dünya üzerinde çaba göstermiş tüm kadınları saygı ile andıklarını söyledi. 

Yazar Sedef  Kabaş söyleşi de Kabaş Türkan Saylam, Nermin Abadan Unat ve Muazzez Hilmiye Çığ´ın başarıları ve hayat öykülerinden kesitler anlatarak, kadınların verdikleri mücadelelere ve başarılara değindi.Kabaş, yazdığı kitaplardan bölümler okuyuyup, eşitlik, demokrasi ve adalet için cesaretle mücadele etmenin gereğini vurguladı. Dinleyicilerin sorularını da cevaplayan Kabaş, kadın hakları mücadelesinin tarihsel sürecinin gözyaşı ve eziyetlerle dolu olduğunu belirterek örnekler sundu. Katılımcılar arasında bulunan Bremen´in İmar, Ulaşım ve Şehircilik Senatörü Özlem Ünsal´da yaptığı kısa kapanış konuşmasında böyle bir etkinlik düzenlediği için Bremen Atatürkçü Düşünce Derneği´ne ve Sedef Kabaş´a teşekkür etti. Ünsal, Senatörlük görevi dışında ve öncesinde de kadınların karşılaştıkları sorunların çözümü, sosyal içerikli konularda hep hassas davrandığını ve bu yaklaşımının devam ettiğini vurguladı. Kitaplarını imzalayan Sedef Kabaş´a Bremen ADD Başkanı  Aydın Genca tarafında günün anısına hediyeler takdim edildi. 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.