BİST
10.644
ALTIN
2.504,53
DOLAR
32,21
STERLİN
41,03
EURO
35,12
Mehmet Uzun
Mehmet Uzun
06 Nisan 2024 Cumartesi 16:12
MÜSİAD Bremen iftar yemeği verdi

Mehmet UZUN / BREMEN

ALMANYA’NIN Bremen kentinde Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) tarafından iftar yemeği verildi. EZ Miro restoranda verilen iftara Hannover Başkonsolosu Gül Özge Kaya’nın yanı sıra politikacılar, iş insanları, dernek temsilcileri ile MÜSİAD üyeleri katıldı.

GAZZE’YE 75 KOLİ YARDIM

MÜSİAD Bremen Başkanı Muhammed Çoban, yaptığı konuşmada, MÜSİAD’ın çalışmaları, Almanya’da artan ırkçı saldırılara ve Gazze’de yaşanan drama değindi. Gazze’de yaşananların bir savaş olmadığını artık bir zulme döndüğünü söyleyen Çoban, ‘’Bir halkın çocukları açlıktan ölüyorsa artık bir savaş değil, zulüm söz konusudur. Vicdan ve merhamet sahibi insan buna seyirci kalamaz. Bizler nasıl Ukrayna’da siviller ölmesin diye sesimizi yükselttikse, dünyanın neresinde olursa olsun masum insanların öldürülmesine karşı çıkarız. Bu konuda çifte standart asla kabul edilemez. Mazlumun dini sorulmaz. MÜSİAD ailesi olarak Gazze’de ki kardeşlerimize Kızılay aracılığıyla 75 bin hazır gıda kolisi göndererek destek olmaya çalıştık. İnşallah 75 bin kolilik bir yardım daha yapmayı planlıyoruz’’ dedi.

YENİ ÜYELERE ROZET TAKILDI 

Hannover Başkonsolosu Gül Özge Kaya, iftar softalarının Almanya’da daha büyük bir değer taşıdığını, Alman siyasetçilerinde Ramazan ayı dolayısıyla Müslümanlar için güzel mesajlar paylaştığını, ancak bunun Ramazanla sınırlı kalmaması gerektiğini dile getirdi.

İftar programı sonrası MÜSİAD’a yeni üye olan iş insanlarına:  Görken Tülümen, Hüseyin Önmen, Murat Akman, Gökalp Çetinbaş, Mustafa Poyraz, Berkan Kılınç, Şevket Yüce.    törenle rozetleri takıldı.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.