BİST
ALTIN
2.504,53
DOLAR
32,21
STERLİN
41,03
EURO
35,12
Mehmet Uzun
Mehmet Uzun
22 Mart 2024 Cuma 15:49
Osmanlı askerleri unutulmadı

Mehmet UZUN / HANNOVER

ALMANYA’NIN Hannover kentinde mezarları bulunan iki Osmanlı sipahisi, 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü’nde unutulmadı. Hannover Başkonsolosluğu tarafından düzenlenen bir programla iki Osmanlı askeri mezarları başında anılıp dualar okundu ve kırmızı gül bırakıldı. Törene konsolosluk görevlilerin yanına bazı dernek temsilcileri de katıldı.

TÜM ŞEHİTLER YAD EDİLDİ

Hannover Başkonsolosu Gül Özge Kaya, tören sonrası yaptığı açıklama şunları söyledi: ‘’ 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü vesilesiyle, Viyana Kuşatması muharebeleri sırasında 1683 yılında esir düştükten sonra bu topraklarda şehit olan Osmanlı sipahileri Mehmet Bey ve Hasan Bey’in Hannover Neustädter Mezarlığı’ndaki kabirlerini ziyaret ettik. Başta Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere vatan için canlarını feda eden tüm şehitlerimizi rahmet ve minnetle yad ettik.’’

Son Güncelleme: 22.03.2024 18:01
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.