BİST
10.644
ALTIN
2.504,53
DOLAR
32,21
STERLİN
41,03
EURO
35,12
Mehmet Uzun
Mehmet Uzun
17 Nisan 2024 Çarşamba 15:38
Belediye sarayında bayram resepsiyonu verildi

MEHMET UZUN/BREMEN

Almanya’nın Bremen kentinde Bremen belediye başkanı tarafından verilen geleneksel bayram resepsiyonu bu yılda verildi. Ramazan Bayramı dolayısıyla Bremen Belediye Sarayı’nda Eyalet Başbakanı ve Belediye Başkanı Andreas Bovenschulte tarafından resepsiyon verildi. Bremen İslam Şurası ile Bremen İslam Federasyonu tarafından organize edilen bayram resepsiyonu; siyaset, sivil toplum temsilcileri, iş dünyası ile din adamlarını bir araya getirdi.

BREMEN’DE 45 BİNDEN MÜSLÜMAN YAŞIYOR

Bayramlaşma programının Bremen’de 1998 yılından bu yana düzenlendiğini, kentin sosyal hayatında kalıcı bir yere sahip olduğunu belirten Belediye Başkanı Bovenschulte, ‘’ Ramazan resepsiyonu için bugün sadece Müslümanların değil, Yahudi ve Hıristiyan dini cemaatlerinin temsilcilerinin de burada olması şunu gösteriyor: Dinler arası diyaloğumuz zor zamanlarda bile işe yarıyor. Bir araya geliyoruz, birbirimizle konuşuyoruz. Bu, iyi bir birlikte yaşamanın temelidir. Müslüman karşıtı ırkçılığa karşı nasıl bir tavır takınıyorsak, her türlü Yahudi karşıtlığına da karşı çıkıyoruz. İnsan onuruna dayalı demokratik bir toplumun temeli budur. Hepimiz bu konuda net bir duruş sergilemeliyiz"dedi.

Belediye başkanı Bremen eyaletinde 45 bin Müslüman yaşadığını sözlerine ekledi.

Bayram resepsiyonuna Yahudi cemaati adına Bremen Evanjelik Kilisesi sekreteri Grigori Pantiyelew ile Papaz Dr. Geceye Bernd Kuschnerus’da katıldı. Yapılan konuşmalarda Ramazan ayının güzelliği ve bereketinden, bayramlaşmanın öneminden bahsedildi. Müzisiyen Osman Çelik çaldığı Ney’le geceye renk kattı. Programın ardından balo salonunda misafirlere Türk tatlıları ikram edildi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.