BİST
10.644
ALTIN
2.504,53
DOLAR
32,21
STERLİN
41,03
EURO
35,12
Mehmet Uzun
Mehmet Uzun
05 Mayıs 2024 Pazar 11:44
En güzel ezan ve Kuran-i Kerim okuyan öğrenciler belli oldu

ALMANYA'NIN Aşağı Saksonya ve Bremen Eyaleti'nde yapılan finalle en güzel ezan ve Kuran-i Kerim okuyan öğrenciler belli oldu. Hannover Din Hizmetleri Müşavirliği ve Diyanet İşleri Türk İslam Birliği (DİTİB) işbirliği ile her yıl gerçekleştirilen Güzel Ezan Okuma ve Kuran-i Kerim Güzel Okuma Yarışması finali DİTİB Bremen Selimiye Camii'nde yapıldı.

Yapılan final sonunda en güzel ezan okuyan öğrenci Bremen Selimiye Camisi'nden Muhammed Safa Çaylı oldu. En güzel Kuran-i Kerim okuma yarışması ise kızlar ve erkekler olmak üzere iki katergori de yapıldı. Kızlarda birinciliği DİTİB Wolfsburg Camii öğrencisi Sumayyah Doksa elde ederken, erkeklerde de DİTİB Bremen Bilali Habeşi Camii öğrencisi Jafar Mukhamedov elde etti.

Hannover Din Hizmetleri Ataşesi Tevfik Altınpınar, yarışmalarda birinci gelen öğrencilerin Köln'de yapılacak Almanya finaline katılarak eyaleti temsil edeceklerini söyledi. Altınpınar, yarışmada emeği geçen tüm din adamları ile dernek başkan ve üyelerine de teşekkür etti.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.