BİST
ALTIN
2.504,53
DOLAR
32,21
STERLİN
41,03
EURO
35,12
Mehmet Uzun
Mehmet Uzun
07 Nisan 2024 Pazar 01:24
Saldırganların cezalandırılmasını bekliyoruz

Mehmet UZUN / HANNOVER

HANNOVER Başkonsolosu Gül Özge Kaya, Almanya’da artan İslam düşmanlığı ile ırkçılığın rutin bir hale geldiğini söyledi. Alman politikacıların Ramazan ayında verdikleri güzel mesajları, her zaman vermelerini beklediklerini belirten Kaya, ‘’İslam düşmanlığı Almanya’da rutin haline gelmiş durumda. Sadece İslam değerlidir, İslam Almanya’ya ait demek yeterli olmuyor. Müslümanlarında ötekileştirilmediği, eşit vatandaş olduğu mesajı politikacılar tarafından sık sık verilmeli’’ dedi.

SALDIRGANLARIN YAKALANMASINI BEKLİYORUZ

Konsolosluk binasına yapılan saldırıyı kınadıklarını tekrar vurgulayan Gül Özge Kaya, ‘’Başkonsolosluğumuza geçen hafta yapılan saldırıyı şiddetle kınıyoruz. Bu saldırıyı yapanların açıklığa kavuşturulmasını ve cezalandırılmasını bekliyoruz ki bu tür saldırılar bir daha meydana gelmesin. En üst makamdan, burada yaşayan vatandaşlarımızın, güvenliğinin sağlanması için girişimlerimiz her zaman devam ediyor. Muhataplarımız da konsolosluk binasına yapılan saldırıdan dolayı üzgün olduklarını bize iletiyorlar. Faillerin yakalanacağını ve adalet önüne çıkarılacağını söylediler. Bizde bunun takipçisi olacağız’’ diye açıklama yaptı.

TÜRKÇEYE ÖNEM VERİN

Almanya’da her gencin eğitim görme imkanına sahip olduğunu, bu imkanlardan faydalanmaları gerektiğini söyleyen Başkonsolos Kaya, ‘’Diplomasız gencimiz kalmasın. Üçte bir oranında diplomasız gencimiz varmış. Buradaki eğitim imkanlarından faydalanmak lazım. Bu mesajları sivil toplum örgütleriyle birlikte verip gençleri bilinçlendirmemiz lazım. Türkçeyi unutmayacağız. Türkçe dili ile ilgi taleplerimizi iletmeye ve takip etmeye önem veriyoruz’’ dedi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.