BİST
10.644
ALTIN
2.504,53
DOLAR
32,21
STERLİN
41,03
EURO
35,12
Mehmet Uzun
Mehmet Uzun
14 Haziran 2022 Salı 17:27
Bremen'de demir çelik işçilerinin grevi devam ediyor

ALMANYA'NIN en büyük demir çelik fabrikalarından birisi olan Arcelormittal Bremen'de işverenle sendika arasındaki üçüncü zam görüşmesi sonuçsuz kaldı. Görüşmelerden sonuç çıkmayınca sendika uyarı grevine devam kararı aldı. Endüstri Metal İşçileri Sendikası IG Mettal (IGM) tarafından düzenlenen uyarı grevine yaklaşık 500'ü aşkın işçi katıldı.  Fabrika önünde düzenlenen uyarı grevi yaklaşık 4 saat sürdü.

Yapılan üçüncü pazarlık beş saat sürdü. İşveren müzakere komisyonuna 21 ay boyunca yüzde 4,7'lik zam teklif etti. Ancak teklif edilen oranla sendikanın istediği yüzde 8,2 arasında uçurum olunca görüşmeler askıya alındı.

Nordrhein Westfalen İG Metall Başkanı Knut Giesler, "Bu teklif yüzde olarak çok küçük ve çalışma döneminde çok uzun.Tarife Komisyonu, tarife turunda ilerleyen işlemler hakkında görüşüp karar verecektir“ dedi.

Mehmet UZUN

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.