BİST
10.644
ALTIN
2.504,53
DOLAR
32,21
STERLİN
41,03
EURO
35,12
Mehmet Uzun
Mehmet Uzun
03 Haziran 2022 Cuma 10:48
Bremen demir çelik işçileri grev yaptı

ALMANYA'NIN en büyük demir çelik fabrikalarından birisi olan Arcelormittal Bremen çalışanları uyarı grevi yaptı. Endüstri Metal İşçileri Sendikası IG Mettal (IGM) tarafından düzenlenen uyarı grevine yaklaşık 500 işçi katıldı. Demir çelik çalışanlarına mercedes ile metal alanında çalışma yapan işçilerde destek verdi.

Fabrika önünde düzenlenen uyarı grevi yaklaşık 4 saat sürdü. İşçi Temsilcileri Başkanı ve  Bremen Eyalet SPD Milletvekili Muhammet Tokmak, işverenden maaşlarına yüzde 8.2 oranında zam istediklerini bu nedenle uyarı grevi yaptıklarını, sonuç alıncaya kadar da devam edeceklerini anlattı. Tokmak ayrıca işverenin işçilere bir kereye mahsus vermek istediği 2100 euro parayı da az bulduklarını açıkladı.

Bremen demir çelik fabrikası işçi temsilcisi Eyüp Ertuğrul ise yaptığı açıklamada grevin amacına ulaştığını söyledi. Bunun ilk uyarı grevi olduğunu söyleyen Ertuğrul, "10 Haziran'da sendika ile işveren arasında ikinci bir görüşme yapılacak. İnşallah bu görüşmeden sonuç çıkar. Eğer sonuç alınamazsa uyarı grevleri devam eder. Bugün bazı bölümlerde iş bıraktık. dört saat çalışmadık. Tek amacımız hakkımız olan ücreti almak" dedi. 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.