BİST
10.644
ALTIN
2.504,53
DOLAR
32,21
STERLİN
41,03
EURO
35,12
Mehmet Uzun
Mehmet Uzun
18 Aralık 2022 Pazar 12:24
TOGG  Almanya'ya geliyor

Mehmet UZUN

Türk-Alman Ticaret ve Sanayi Odası’nın (Türkisch-Deutsche Industrie- und Handelskammer TD-IHK) 15. olağan genel kurul toplantısı, Türkiye'nin Berlin Büyükelçiliğinde düzenlendi. Yapılan genel kurulda başkanlığa Rolf Königs seçildi. Genel Kurulu takiben Türk-Alman Ekonomi Forumu’da yapıldı. Forum'a Türk ve Alman sanayi dünyasından çok sayıda kişi ve şirket biraraya geldi. Forum'a Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rıfat Hisarcıoğlu ile Türkiye'nin Otomobili Girişim Grubu (TOGG) İcra Direktörü Gürcan Karakaş'ta katıldı.

TOGG'U BERLİN SOKAKLARINDA GÖRMEK İSTİYORUZ

Berlin Büyükelçisi Ahmet Başar Şen, forum açılış konuşmasında Türklerin Almanya’ya katkılarından ve ticari ilişkilerinin mevcut durumuyla ilgili bilgi verdi. Şen, Almanya’nın Türkiye’nin en büyük ticaret ortağı olduğunu ve ikili ticaretin dengeli biçimde artırılarak, yıllık hacmin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın koyduğu hedef olan 50 milyar dolara ulaşmasını istediklerini söyledi. Büyükelçi Şen, Gümrük Birliği’nin güncellenmesinin önemine de işaret etti.

Büyükelçi Ahmet Başar Şen, konuşmasında Türkiye’nin Otomobili Girişim Grubu (TOGG) İcra Direktörü Gürcan Karakaş’ı işaret ederek, „TOGG araçlarını yakın zamanda Berlin sokaklarında görmeyi umduğumuzu da belirtmek isterim. Heyecanla beklediğimizi TOGG’ların ilklerinden bize söz verildiğini buradan hatırlatmak istiyorum. TOGG’umuzu bekliyoruz.“ dedi.

TOGG Üst Yöneticisi (CEO) Gürcan Karakaş, 2024’ün sonunda Avrupa pazarına girmeyi düşündüklerini söyledi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.