BİST
10.644
ALTIN
2.504,53
DOLAR
32,21
STERLİN
41,03
EURO
35,12
Mehmet Uzun
Mehmet Uzun
05 Mayıs 2024 Pazar 12:47
Almanya vize  konusunda daha esnek olmalı

Mehmet UZUN / DELMENHORST

ALMANYA’NIN Delmenhorst kentinde yaşayan Aşağı Saksonya Eyaleti Hür Demokrat Parti (FDP) Yönetim Kurulu Üyesi Murat Kalmış, Türkiye ile Almanya arasındaki vize konusuna dikkat çekti. Kalmış: ‘’Vize süreçlerinin basitleştirilmesi, sadece siyasetin değil, özellikle her iki ülkenin insanları ve iş dünyası için önemlidir. Saygılı ve pragmatik bir yaklaşımla, Almanya-Türkiye ilişkileri daha da güçlendirilebilir ve ekonomik işbirliği teşvik edilebilir.’’ dedi.

VİZE DE KOLAYLIK OLMALI

Özellikle iş insanları, aile birleşimi bekleyen insanlar ile sanatçıların vize konusunda çok dertli olduğuna dikkat çeken Kalmış, şu açıklamayı yaptı: ‘’Son yıllarda özellikle Türk vatandaşları için Almanya'da kısa süreli ziyaretlerle ilgili vize süreçleri üzerinde artan dikkat çekici bir endişe mevcuttur. Siyasetçiler ve iş dünyası temsilcileri, bu süreçteki karmaşıklık ve gecikmeler konusunda artan bir memnuniyetsizlik ifade etmektedir. Bu konuyu ele almak ve Almanya ile Türkiye arasındaki iş ilişkilerini güçlendirmek için, çeşitli aktörler vize süreçlerinin acil olarak basitleştirilmesini talep etmektedir. Özellikle fuar katılımları, iş ziyaretleri ve aile birleşimleriyle ilgili olarak vize başvurularının hızlı bir şekilde işlenmesi son derece önemlidir. Federal Cumhurbaşkanı'nın Türkiye ziyareti, bu konunun en üst düzeydeki önemini vurgulamaktadır. Sadece ziyaretlerin düzenlenmesinin yeterli olmadığının, aksine vize süreçlerinin basitleştirilmesi ve başvuru sahipleri için bekleme sürelerinin kısaltılması için somut adımlar atılması gerektiğinin altı çizilmektedir.’’

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.