BİST
ALTIN
2.504,53
DOLAR
32,21
STERLİN
41,03
EURO
35,12
Mehmet Uzun
Mehmet Uzun
05 Mayıs 2024 Pazar 12:38
Hamburg tiyatro köprüsü festivali başlıyor

Mehmet UZUN / HAMBURG

HAMBURG-Sahne sanatlarında Almanya ve Türkiye arasındaki kültür diyaloğunu geliştirmek amacıyla 2018 yılında ilki düzenlenen Hamburg Tiyatro Köprüsü Festivalinin yedincisi 9 Mayıs tarihinde başlıyor.

Kentteki Mut! Tiyatrosu tarafından organize edilen 9 Mayıs ila 16 Haziran arasındaki festivalde toplam 15 etkinlik düzenlenecek.

Almanya, Türkiye ve Yunanistan’dan toplam 8 tiyatro grubunun katılacağı festivalde, ayrıca tiyatro atölyeleri ve kültürlerarası tiyatronun perspektiflerinin ele alındığı toplantı düzenlenecek.

Mut! Tiyatrosu Genel Sanat Yönetmeni Mahmut Canbay, festival açılışının 9 Mayıs tarihinde ünlü kabareci Muhsin Omurca’nın sunumu yapacağı açılışın ardından, Yazar Edward Albee’nin, edebiyat dünyasının temel eserlerinden sayılan, bu yıl 42. İzmir Büyükşehir Belediyesinin 42. Hülya Özdemir Nutku Uluslararası Tiyatro Festivalinde ödül alan “Kim Korkar Virginia Woolf’tan” oyunuyla başlayacağını söyledi.

İlk kez bir Yunanlı sanatçı da var

Canbay, “7. Tiyatro Köprüsü Festivalini organize etmekten Mut! Tiyatrosu olarak memnuniyet duyuyoruz. Festivalimiz Hamburg kültür takviminde önemli bir yer edindi. Bu yıl Alman, Türk, Kürt ve Yunan dillerinde oyun ve gösterilerin yer alacağı kapsamlı bir festival olacak. İlk kez komedyen Christophoros Zaralikos ile Yunan sanatçının da festivalimize katılması bizi ayrıca sevindiriyor. Festivalde birçok sanatçı hakkında yüksek sesle düşünecek, birbirleriyle ve yeni izleyicilerle tanışacak, böylece bu festival bir tiyatro sempozyumu etkisi yaratacaktır. Her şeyden önce, kültürlerarası tiyatro bir diyalog başlatacak ve yeni tiyatro projeleri ve fikirleri üretecektir. Festivalimiz hikayelerin anlatılabileceği, duyguların uyandırılabileceği ve yeni perspektiflerin keşfedilebileceği bir ortam yaratacaktır. Tüm sahne sanatları meraklılarını kendilerini tiyatronun büyüleyici dünyasına bırakmalarına ve sahneye performanslarının keyfini yaşamaya davet ediyorum” dedi.

Canbay, festival programı hakkında geniş bilginin ve bilet rezervasyonunun www.muttheater.de internet adresinden yapılabileceğine dikkat çekti.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.