BİST
10.277
ALTIN
2.390,60
DOLAR
32,34
STERLİN
40,65
EURO
34,88
Mehmet Uzun
Mehmet Uzun
25 Nisan 2024 Perşembe 17:31
Cumhurbaşkanı Erdoğan Almanya Cumhurbaşkanı Steinmeier ile külliyede buluştu

Mehmet UZUN

TÜRKİYE-Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye’ye resmî ziyarette bulunan Almanya Federal Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Frank-Walter Steinmeier’i Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde resmî törenle karşıladı.Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Almanya Federal Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Frank-Walter Steinmeier, Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde baş başa ve heyetler arası görüşmelerin ardından ortak basın toplantısı düzenlendi.

HEDEF 60 MİLYAR DOLAR

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Almanya Federal Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Steinmeier ile düzenledikleri ortak basın toplantısında yaptığı açıklamada, “NATO müttefikimiz Almanya ile güvenlikten ekonomiye, kültürden bilime, her alanda yoğun ilişkilere sahibiz. 50 milyar doları bulan ikili ticaret hacmimizi dengeli biçimde, 60 milyar dolar seviyesine ulaştırmayı hedefliyoruz” dedi.

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ülkesini ziyaret eden Almanya Cumhurbaşkanı Frank-Walter Steinmeier ile ortak basın toplantısı düzenledi.

Erdoğan, basın toplantısında, iki tarafın ikili ilişkileri derinleştirme konusunda mutabık kaldığını, ikili ticaret hacmini 60 milyar dolara çıkarmayı istediklerini söyledi.

Erdoğan, Almanya’nın Türk savunma sanayisine yönelik kısıtlamalarını tamamen kaldırmasını, Türkiye’nin terörle mücadelesine daha fazla destek vermesini umduklarını ifade etti.

TÜRKİYE VE ALMANYA DOST ÜLKELER 

Steinmeier, Türkiye ile Almanya'nın yakın ve dostane ilişkilere sahip olduğunu, ülkesinin 2023 yılında Türkiye’de meydana gelen depremin mağdurlarına destek olmaya devam edeceğini dile getirdi.

İki lider, Gazze'deki mevcut duruma da değindi. Erdoğan, ‘‘Türkiye'nin artık İsrail ile yakın ticari ilişkileri bulunmuyor. Şu anda tutukluların serbest bırakılması için çaba harcıyoruz.’’ dedi.

Steinmeier de savaşın bölgeye sıçramasının engellenmesi gerektiğinin altını çizdi.

Son Güncelleme: 25.04.2024 18:51
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.