BİST
10.644
ALTIN
2.504,53
DOLAR
32,21
STERLİN
41,03
EURO
35,12
Mehmet Uzun
Mehmet Uzun
28 Şubat 2023 Salı 16:23
sergisinin gelirini kanserli çocuklara bağışladı

Mehmet UZUN / CELLE

ALMANYA'YA 2005 yılında gelen 37 yaşındaki Yusuf Baş, yaşadığı Celle kentinde sokak ve manzara fotoğrafları çekmeye başladı. Çektiği fotoğraflar önce yerel bir gazetenin sonra da belediye başkanının dikkatini çekti. Yusuf Baş'ın çektiği fotoğraflar halk tarafından çok beğenilince, Celle Belediye Başkanı Dr. Jörg Nigge sergi açma teklifi yaptı. Teklifi kabul eden Baş, belediyenin sergi salonunda „Celle sokakları „ isimli fotoğraf sergisi açtı.

GELİRİ KANSERLİ ÇOCUKLARA

Açılışını Belediye Başkanı Dr. Jörg Nigge'nin yaptığı sergi 4 hafta açık kaldı. Binlerce insanın ziyaret ettiği fotoğraf sergisi büyük beğeni topladı. Belediye başkanı serginin gelecek yılda yapılması için Baş'a teklifte bulundu. Sergiden elde edilen gelirin tamamı ise bölgede kanser tedavisi gören hasta çocuklara bağışlandı.

OTOBÜS ŞOFÖRLÜĞÜ YAPIYOR

Almanya'ya 5 euro ile geldiğini, Bremen'de yaşadıktan sonra Celle'ye geldiğini ve belediyede otobüs şoförü olarak çalıştığını söyleyen Yusuf Baş, „Celle kentine geldikten sonra belediye de otobüs şoförü olarak çalışmaya başladım. Bir kameram vardı onunla bol bol kentin resimlerini çektim. Bunları da sosyal medyadan yayınladım. Fotoğrafları önce yerel bir internet gazetesi aldı. Orada yayınlandı. Sonra da o gazetenin fotoğrafçısı oldum. Son olarak belediye başkanı sergi açmamı tavsiye etti ve tam destek verdi. Ben de açtım. Çok güzel geçti. Hannover Muavin Konsolosumuz Ezgi Ertan Bayram'da sergiyi gezdi. Gelecek yıl yine açacağım. Bu kentte o kadar çok seviliyorum ki tanıtım yüzü oldum“ dedi.

Fotoğraf sergisini Hannover Muavin Konsolosumuz Ezgi Ertan Bayram'da ziyaret etti.

Sergiyinin açılışını Belediye Başkanı Dr. Jörg Nigge yaptı.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.