BİST
ALTIN
2.504,53
DOLAR
32,21
STERLİN
41,03
EURO
35,12
Mehmet Uzun
Mehmet Uzun
16 Ocak 2023 Pazartesi 07:19
Abdülkadir Sargın’ın cinayete kurban gittiği ortaya çıktı

Mehmet UZUN-Mustafa AKBABA / HANNOVER

ALMANYA'NIN Hannover kentinde Adli tıptaki yanlışlık sonucu cesedi yakılan Abdülkadir Sargın’ın cinayete kurban gittiği ortaya çıktı. Hannover Savcılığı, katil zanlısının Sargın’ın 37 yaşındaki oğlu olduğunu açıkladı.

SAVCILIKTAN AÇIKLAMA GELDİ  
Geçtiğimiz ay vefat eden Konyalı Abdülkadir Sargın'ın cesedi  otopsi sonrası Almanya'nın Hannover kentindeki MHH adlı adli tıp kurumunda bir Alman'ın cenazesi ile karıştırıldı. Beyin kanaması sonucu ölen Sargın'ın karıştırılan cenazesinin yakıldığı haberi gelince büyük skandal patladı. Şimdi ise skandalın ardında bir cinayet olduğu ortaya çıktı. Savcılık, cinayetin arkasındaki ismin, Sargın'ın 37 yaşındaki oğlu Hasan olduğunu duyurdu. Hasan Sargın hakkında soruşturma başlatıldı.

BABASININ KAFASINA SERT CİSİMLE VURMUŞ 
Savcılık sözcüsü yaptığı açıklamasında, Hasan Sargın'ın, 13 Aralık 2022 günü sarhoş halde yemeğe oturmak isteyince 71 yaşındaki babası ile tartıştığı vurgulandı. Abdülkadir Sargın'ın oğlundan evi terk etmesini istediği sırada Hasan Sargın'ın babasının kafasına sert bir cisimle vurduğu belirtildi. Hastaneye kaldırılan Abdülkadir Sargın, 14 Aralık günü KRH Klinikum Nordstadt'ta beyin kanamasından yaşamını yitirdi. 

AİLEYE BAŞKA BİR CENAZE VERDİLER
Abdülkadir Sargın'ın cenazesi vefattan bir gün sonra otopsi için adli tıp kurumuna gönderildi. Otopsinin ardından, cenaze nakil firmasına Sargın'ın cenazesi diye başka bir cenaze teslim edildi. Yıkama sırasında cenazenin Sargın'a ait olmadığı anlaşıldı, cenazelerin karıştığı ortaya çıktı. Aileye 81 yaşındaki bir Alman'ın cenazesini teslim eden kurum, Sargın'ın cenazesinin yakıldığını açıklamak zorunda kaldı. Aile, Sargın'ın küllerini alıp Hannover Stöcken Müslüman Mezarlığı'nda düzenlenen törenle toprağa verdi.


 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.