BİST
ALTIN
2.504,53
DOLAR
32,21
STERLİN
41,03
EURO
35,12
Mehmet Uzun
Mehmet Uzun
06 Nisan 2024 Cumartesi 18:14
Çifte vatandaşlıkta önemli uyarı

Mustafa AKBABA / SABAH GAZATESİ 

ALMANYA'DA yaşayan göçmenlerin dört gözle beklediği çifte vatandaşlık yasası konusunda önemli bir uyarı geldi. Federal İdare Dairesi, ''Çifte vatandaşlığa imkan tanıyan yeni yasa 26 Haziran'da yürürlüğe girecek. Yasa yürürlüğe girmeden önce bir başka ülke vatandaşlığını alanların Alman vatandaşlığı iptal olur'' uyarısında bulundu. Uyarı bizzat Federal Dairesi tarafından yapıldı. Bir çok insanın, ''çifte vatandaşlık yürürlüğe girdi'' düşüncesiye şimdiden Alman vatandaşlığına müracaat ettiğine dikkat çeken daire, ''Yeni yasa henüz yürürlüğe girmedi. Erken başvurmayın'' uyarısında bulundu. 

26 HAZİRAN'I BEKLEYİN 

Yasanın 26 Haziran tarihinde yürürlüğe gireceğine dikkat çeken yetkililer, ''Özellikle Almanya dışında yaşayan Alman vatandaşları, yasa yürürlüğe girmeden bulundukları ülkelerde vatandaşlık için başvuruda bulunuyor. Unutmayın, mevcut yasa hala geçerli olduğu için  yabancı bir vatandaşlığa geçtiğiniz anda Alman vatandaşlığını kaybedebilirsiniz'' dedi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.