BİST
10.277
ALTIN
2.390,60
DOLAR
32,34
STERLİN
40,65
EURO
34,88
Mehmet Uzun
Mehmet Uzun
25 Nisan 2024 Perşembe 15:44
Pasaport kontrolü daha hızlı yapılacak

Mehmet UZUN / HANNOVER

ALMANYA’DA daha önce bazı havaalanlarında hayata geçirilen Otomatik nır Kontrol Sistemi (EasyPASS) Hannover havaalanında da hayata geçirildi. Yeni elektronik pasaportlarla sınır kapılarından EasyPASS sistemiyle polis kontrolü olmadan hızlı bir şekilde geçilecek.

OTURUM KARTLARI DA GEÇERLİ OLACAK

Almanya’da Frankfurt am Main, Münih, Köln/Bonn, Düsseldorf, Berlin Brandenburg, Stuttgart, Hannover ve Hamburg'da havaalanlarında hayata geçirilen EasyPASS sisteminden Alman oturum kartı sahibi Türkler ’de faydalanacak. Hannover Başkonsolosu Gül Özge Kaya’yı ziyaret eden Hannover Havalimanı Polisi Müdürü Marc Gellert, konuyla ilgili gelişmeleri aktardı.

ELEKTRONİK PASAPORT

Polisi Müdürü Marc Gellert , Almanya’da Hannover Havalimanı dahil çeşitli havaalanlarında hizmet veren EasyPass otomatlarının sayıları çoğaltındığını, yeni elektronik pasaportlarla kullanılabilen “EasyPass” uygulamasının, Almanya’da ikamet eden Türk vatandaşlarının da elektronik oturum kartları vasıtasıyla kullanımına sunulduğunu, “E-Gate” kapılarının kullanımı ile pasaport kontrollerinin hızlandırılarak bekleme sürelerinin azaldığını açıkladı.

Uygulama hakkında ayrıntılı bilgi için:

Otomatik sınır kontrol sistemi EasyPASS'i Frankfurt am Main, Münih, Köln/Bonn, Düsseldorf, Berlin Brandenburg, Stuttgart, Hannover ve Hamburg'da bulacaksınız.

https://www.easypass.de/.../Was_ist_EasyPass/home_node.html ,

Son Güncelleme: 25.04.2024 16:48
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.