BİST
10.644
ALTIN
2.504,53
DOLAR
32,21
STERLİN
41,03
EURO
35,12
Mehmet Uzun
Mehmet Uzun
21 Ocak 2023 Cumartesi 17:07
Hildesheim Katedrali'nde  "Avrupa'da  İslam" sergisi

Mehmet UZUN / HİLDESHEİM

ALMANYA'NIN Aşağı Saksonya Eyaletine bağlı Hildesheim kentinde tarihi Katedrail bünyesinde İslam Sergisi açıldı.

„Avrupa'da İslam“ adıyla açılan sergide 1000-1250 yıllarına ait İslami eserler sergileniyor.

UNESCO Dünya Mirası listesinde yeralan Hildesheim Katedralin müzesinde açılan sergi için, Floransa, Londra, Paris ve Viyana'dan ki müzelerden değerli İslam eserleri getirildi.

Sergide İslam'ın yayıldığı topraklardan oluşan eserlerin yanı sıra zamanın kültürel ve ekonomi durumunu yansıtan objelere ile bilgilere de yer verildi. Sergide İstanbul, Kurtuba, Palermo ve Kahire gibi şehirlerin ekonominin, bilimin ve sanatın parladığı metropoller olarak öne çıktığı görülmektedir. Eylül ayında açılan sergi 12 Şubat 2023 tarihine kadar açık kalacak.

BAŞKONSOLOS SERGİYİ GEZDİ

Hildesheim kentinde açılan “Avrupa'da İslam” isimli sergiyi Türkiye'nin Hannover Başkonsolosu Gül Özge Kaya, Eğitim Ataşemiz Doç. Dr. Kazım Kalkan ile Din Hizmetleri Ataşesi Dr. Hüseyin Köftürcü birlikte gezdi. Başkonsolos Kaya'ya sergiyi müze sorumlusu Prof. Dr. Claudia Höhl gezdirdi. Kaya herkesin sergiyi gezmesini tavsiye etti.

 Prof. Dr. Claudia Höhl (solda), Hannover Başkonsolosu Gül Özge Kaya (sağda)

Son Güncelleme: 21.01.2023 19:19
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.