BİST
10.277
ALTIN
2.390,60
DOLAR
32,34
STERLİN
40,65
EURO
34,88
Mehmet Uzun
Mehmet Uzun
15 Ekim 2022 Cumartesi 23:06
SPD 9 Türk kökenliyi aday gösterdi

ALMANYA'NIN en küçük eyaleti olan Bremen'de 14 Mayıs 2023 tarihinde eyalet meclisi seçimi yapılacak. Seçim hazırlığına şimdiden başlayan partiler adaylarını açıklamaya başladı. Seçime katılacak milletvekili adaylarını açıklayan ilk parti Sosyal Demokrat Parti (SPD) oldu.  Bremen'de yapılan eyalet kongresi sonrası seçime katılacak milletvekilleri belli oldu. SPD şu an eyalet başbakanı olan Dr. Andreas Bovenschulte'yi 1. sıradan aday gösterirken, eyalet meclisi SPD grup başkanı Mustafa Güngör'ü de 5. sıradan açıkladı.

m

SPD'NİN TÜRK KÖKENLİ ADAYLARI

Önümüzdeki yıl Mayıs ayında yapılacak eyalet seçimine SPD 9 Türk kökenliyi aday gösterdi. SPD ilk kez bir Türk kökenliyi 5. sıradan açıkladı. Bu isim ise SPD meclis grubu başkanı Mustafa Güngör oldu. SPD'nin Türk kökenli adayları şöyle sıralandı:

Mustafa Güngör 5. sıradan, Selin Arpaz12. sıradan, Gönül Bredehorst 20. sıradan, Recai Aytaş 21. sıradan, Muhammet M. Tokmak 27. sıradan, Mehmet Ali Seyrek 33. sıradan, Medine Yıldız 46. sıradan, Nurtekin Tepe 49. sıradan, Rengin Ersöz 55. sıradan.

RECAİ AYTAŞ: MUTLUYUM

Sosyal Demokratların Bremen'de sevilen ve tanınan ismi Recai Aytaş, pertisinin kendisini 21. sıradan aday göstermesinin mutluluk verici olduğunu söyledi. 2019 yılında yapılan seçimlerde meclise girmeyi kıl payı kaçıran ve yedekte kalan Aytaş, bu kez şansının çok yüksek olduğunu, parti olarak büyük bir zafere imza atacaklarını dile getirdi.

Son Güncelleme: 16.10.2022 00:47
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.