BİST
10.644
ALTIN
2.504,53
DOLAR
32,21
STERLİN
41,03
EURO
35,12
Mehmet Uzun
Mehmet Uzun
06 Nisan 2024 Cumartesi 16:54
Enderun usulü teravih Almanya’da

Mehmet UZUN / BREMEN

OSMANLI sarayında Ramazan Ayı’nda bir gelenek haline getirilen Enderun Usulü Teravih Namazı Almanya’da kılınmaya başlandı. Enderun Usulü Teravih Namazının ilk kılındığı cami ise Aşağı Saksonya Eyaletindeki DİTİB Ronnenberg Eyüp Sultan oldu. Enderun Usulü Teravih Namazı için Konya Karatay Proje Anadolu İmam Hatip Lisesinden üç öğrenci ve öğretmen geldi.

Hannover Din Hizmetleri Ataşesi Tevfik Altınpınar, bölgelerinde ilk kez Enderun Usulü ve Hatimli Teravih Namazı kılınmaya başlandığını, cemaatinde buna büyük ilgi gösterdiğini söyledi. Ramazan ayı boyunca bölgelerindeki 14 camide Enderun Usulü Teravih Namazı kılınacağını belirten Altınpınar, bunun için Konya’da özel bir ekip geldiğini söyledi. Altınpınar, teravih namazları arasında ilahiler okunduğunu, sonrasında ise tasavvuf dinletisi yapıldığını belirtti.

Ramazan geleneğimiz olan Enderun Usulü Teravih Namazı için Konya Karatay Proje Anadolu İmam Hatip Lisesi öğretmen ve öğrencileri, Din Hizmetleri Ataşesi Tevfik Altınpınar’ı (ortada olan) makamında ziyaret etti.

Son Güncelleme: 06.04.2024 18:09
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.