Mehmet UZUN / BERLİN
TÜRKİYE'NİN teknoloji gelişim bölgesi de olarak bilinen Bilişim Vadisi temsilcileri, Almanya'nın Berlin kentinde, Türkiye'nin Berlin Büyükelçiliğinde yapay zeka ve bilişim alanlarında faaliyet gösteren iş insanlarıyla bir araya geldi.
Berlin Büyükelçisi Ahmet Başar Şen'in ev sahipliği yaptığı buluşmada, Bilişim Vadisi Genel Müdürü Serdar İbrahimcioğlu bir sunum yaptı. İbrahimcioğlu, Türkiye’nin en büyük teknoloji geliştirme bölgesi Bilişim Vadisi'nin çalışmaları ve hedefleri hakkında kapsamlı bilgi verdi.
Büyükelçi Şen yaptığı selamlama konuşmasında, ülkelerin günümüzde büyük ivme kazanan değişim ve dönüşüm süreçlerine uyum sağlamaları gerekliliğine dikkat çekerek, Bilişim Vadisi'nin ülkemizin bu hedefine matuf çalışmalarının önemine değindi.
BİLİŞİM VADİSİ NEDİR?
2019 yılında faaliyete başlayan Bilişim Vadisi, 2021 yılı itibariyle de Türkiye’nin en büyük teknoloji geliştirme bölgesi oldu. Bilişim Vadisi, Milli Teknoloji Hamlesi’nin vizyonunu hayata geçirmek adına Türkiye’nin ekonomik ve teknolojik olarak tam bağımsızlığını sağlayabilmek hedefiyle çalışmalarını sürdürüyor. Vadi, Türkiye’nin savunma sanayinde kaydettiği başarının sivil teknolojilere aktarılmasında önemli bir köprü işlevi görüyor.
Bilişim Vadisi, bilimin teknolojiye, teknolojinin ürüne dönüştüğü ve ticarileştiği bir platformdur. Bu platform bünyesinde her birinin kendine has kümelenmeleri bulunan Mobilite, Bağlantı Teknolojileri, Siber Güvenlik, Tasarım Teknolojileri, Akıllı Şehirler ve Oyun Teknolojileri kategorilerinde ekosistemi güçlendirecek çalışmalar yürütülüyor.
Bilişim Vadisi, 2023 Vizyon hedefleri çerçevesinde Türkiye’nin gücüne güç katmayı, katma değeri yüksek yeni teknolojilerin ve ürünlerin üretilmesini sağlamayı amaçlıyor.
Büyükelçi Ahmet Başar Şen (solda), Bilişim Vadisi Genel Müdürü Serdar İbrahimcioğlu (sağda)