BİST
ALTIN
2.504,53
DOLAR
32,21
STERLİN
41,03
EURO
35,12
Mehmet Uzun
Mehmet Uzun
21 Ocak 2023 Cumartesi 17:21
Bilişim Vadisi Berlin'de tanıtıldı

Mehmet UZUN / BERLİN

TÜRKİYE'NİN teknoloji gelişim bölgesi de olarak bilinen Bilişim Vadisi temsilcileri, Almanya'nın Berlin kentinde, Türkiye'nin Berlin Büyükelçiliğinde yapay zeka ve bilişim alanlarında faaliyet gösteren iş insanlarıyla bir araya geldi.

Berlin Büyükelçisi Ahmet Başar Şen'in ev sahipliği yaptığı buluşmada, Bilişim Vadisi Genel Müdürü Serdar İbrahimcioğlu bir sunum yaptı. İbrahimcioğlu, Türkiye’nin en büyük teknoloji geliştirme bölgesi Bilişim Vadisi'nin çalışmaları ve hedefleri hakkında kapsamlı bilgi verdi.

Büyükelçi Şen yaptığı selamlama konuşmasında, ülkelerin günümüzde büyük ivme kazanan değişim ve dönüşüm süreçlerine uyum sağlamaları gerekliliğine dikkat çekerek, Bilişim Vadisi'nin ülkemizin bu hedefine matuf çalışmalarının önemine değindi.

BİLİŞİM VADİSİ NEDİR?

2019 yılında faaliyete başlayan Bilişim Vadisi, 2021 yılı itibariyle de Türkiye’nin en büyük teknoloji geliştirme bölgesi oldu. Bilişim Vadisi, Milli Teknoloji Hamlesi’nin vizyonunu hayata geçirmek adına Türkiye’nin ekonomik ve teknolojik olarak tam bağımsızlığını sağlayabilmek hedefiyle çalışmalarını sürdürüyor. Vadi, Türkiye’nin savunma sanayinde kaydettiği başarının sivil teknolojilere aktarılmasında önemli bir köprü işlevi görüyor.

Bilişim Vadisi, bilimin teknolojiye, teknolojinin ürüne dönüştüğü ve ticarileştiği bir platformdur. Bu platform bünyesinde her birinin kendine has kümelenmeleri bulunan Mobilite, Bağlantı Teknolojileri, Siber Güvenlik, Tasarım Teknolojileri, Akıllı Şehirler ve Oyun Teknolojileri kategorilerinde ekosistemi güçlendirecek çalışmalar yürütülüyor.

Bilişim Vadisi, 2023 Vizyon hedefleri çerçevesinde Türkiye’nin gücüne güç katmayı, katma değeri yüksek yeni teknolojilerin ve ürünlerin üretilmesini sağlamayı amaçlıyor.

Büyükelçi Ahmet Başar Şen (solda), Bilişim Vadisi Genel Müdürü Serdar İbrahimcioğlu (sağda)

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.