BİST
10.644
ALTIN
2.504,53
DOLAR
32,21
STERLİN
41,03
EURO
35,12
Mehmet Uzun
Mehmet Uzun
17 Nisan 2024 Çarşamba 15:46
DİTİB bilgi yarışmasının birincisi Garbsen oldu

Kerem Can UZUN / ALMANYA 

ALMANYA'NIN Hildesheim kentinde, Diyanet İşleri Türk İslam Birliği (DİTİB) tarafından Hannover'deki cami dernekleri arasında Tmel Dini Bilgiler ve Genel Kültür Yarışması bölge finali düzenlendi. DİTİB ve  Hannover Din Hizmetleri Müşavirliği işbirliği ile düzenlenen yarışma, Hildesheim Selimiye Camisi'nde yapıldı. Bu yıl 24. kez düzenlenen bölge finalina 10 cami derneği katıldı. Yarışmada öğrencilere 25 soru soruldu. Sorulan dini ve genel kültür sorularının tamamına doğru cevap veren Garbsen Kocatepe Cami derneğinin; Azra Aybaz, Nisa Can ve Ecrin Çukur'dan oluşan öğrenci takımı birinci oldu. 

BÜYÜK FİNAL 21 MAYIS'TA 

Yaklaşık 60 öğrencinin katıldığı bölge yarışmasınında birinci olan öğrencilere başarı belgesi ve 21  Mayıs'ta yapılacak Aşağı Saksonya Eyalet finaline katılma hakkı verildi. Temel Dini Bilgiler ve Genel Kültür Yarışması'nın büyük finali 21 Mayıs'ta Stadthagen Camisi'nde yapılacak. Bu yarışmada da birinci olan öğrenciler Almanya finaline katılmaya hak kazanacak. Büyük finale 6 bölgeden takım katılacak. 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.