BİST
ALTIN
2.504,53
DOLAR
32,21
STERLİN
41,03
EURO
35,12
Mehmet Uzun
Mehmet Uzun
09 Mart 2024 Cumartesi 09:55
3 yaşındaki Süleyman lösemiyi yendi

Mehmet UZUN / GAZİANTEP 

Gaziantep’te yaşayan Aslı ve Yunus Yılmaz çiftinin 3 yaşındaki oğlu Süleyman, deride yaygın kanama, gözde kanama ve ağız içerisinde kanama şikayetleriyle ilk başvurduğu hastanede lösemi ön tanısı kondu. Gün geçtikçe kanamaları artan ve durumu kötüleşen Süleyman için ailesi son çare olarak Medical Point Gaziantep Hastanesi’ne başvurdu. Hastanede Çocuk Hematoloji ve Onkoloji Uzmanı Prof. Dr. Ekrem Ünal tarafından yapılan tetkikler ve kemik iliği aspirasyonu sonucu küçük Süleyman’a İmmun Trombositopenik Purpura (İTP) hastalığı teşhisi kondu. Süleyman Yılmaz, daha sonrasında Prof. Dr. Ekrem Ünal, Anestezi ve Reanimasyon Uzmanı Prof. Dr. Hüseyin Yıldız, Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzm. Dr. Baver Demir tarafından takip ve tedavisi gerçekleştirildi.

“Bir saatte teşhis koyduk, kemik iliği aspirasyonu sonrası 48 saatte iyi yanıt aldık”

Yapılan tedavinin öneminden bahseden ve 3 yaşındaki Süleyman’ın sağlığına kavuşmasının çok önemli olduğunu vurgulayan Çocuk Hematoloji ve Onkoloji Uzmanı Prof. Dr. Ekrem Ünal, “Çocuğumuz bize lösemi ön tanısı ile geldi. Ailesi çok tedirgindi. Hastanın trombosit değeri düşüktü. Hastanın her tarafında kanamalar vardı. Cilt kanaması, vücudunda kanamalar, gözünde kanamalar, ağız içerisinde kanamalar vardı. Kemik iliği aspirasyonu sonucunda bir saat içerisinde teşhisi koyduk. İTP denilen İmmun Trompostoponik Purpura olarak bilinen hastalık olduğunu tespit ettik ve buna yönelik tedavisine başladık. 48 saat içerisinde çok iyi yanıt verdiğini gördük. Daha sonra da hastamız sağlığına kavuşunca taburcu ettik. Hastamız şu an tam olarak sağlığına kavuştu. Erken ve vaktinde kemik iliği incelmesi sayesinde doğru teşhis ile hastamızı tedavi ettik ve hastamız sağlığına kavuştu” dedi.

Son Güncelleme: 09.03.2024 12:01
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.