BİST
ALTIN
2.504,53
DOLAR
32,21
STERLİN
41,03
EURO
35,12
Mehmet Uzun
Mehmet Uzun
01 Haziran 2022 Çarşamba 17:41
kemik kırılmasına mucize tedavi

ALMANYA'NIN Bremen kentinde yaşayan Bremen Mitte Hastanesi Plastik Cerrahi Bölüm Başhekimi Prof. Dr. Can Cedidi, kırık tedavisinde uygulanan titanyum plaka yönteminin mucize bir buluş olduğunu söyledi. Aynı tedaviyi kırılan kendi parmağı içinde uyguladığını dile getiren Cedidi, kırılan parmağını aynı gün kullanmaya başladığını açıkladı.

ALÇI TARİH OLDU

Tıptaki gelişimin son sürat devam ettiğini, her gün yeni bir tedavi yöntemine şahit olduklarını vurgulayan Prof. Dr. Cedidi, “Artık kırılan kemiklerin birleşmesi için alçıya alıp haftalarca bekleme dönemi bitti. Mucize olarak gördüğüm titanyum plaka tedavisi başladı. Bu yöntemi şu anda futbolcular, sanatçılar ve sporcular kullanıyor. Alçılı kol ve bacaklarla haftalarca dolaşma günleri tarih oldu. Bacağı kırılan bir bisikletçi bu titantum plaka takıldıktan iki gün sonra bisiklet kullanmaya başlıyor. Kolu kırılan bir kişi ise bu yönetme aynı gün alçı takılmadan işine gücüne bakabiliyor” diye açıklama yaptı.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.