BİST
10.644
ALTIN
2.504,53
DOLAR
32,21
STERLİN
41,03
EURO
35,12
Mehmet Uzun
Mehmet Uzun
10 Kasım 2023 Cuma 07:52
Yasin'e umut oldular

Mehmet UZUN / GARBSEN

ALMANYA’NIN Aşağı Saksonya Eyaleti’ne bağlı Garbsen kasabası, 17 yaşındaki kan kanseri Yasin Kapaklıkaya için tek vücut oldu.

DİTİB Kocatepe Camisi ile Alman Kemik İliği Bankası (DKMS) tarafından 17 yaşındaki kan kanseri Yasin  Kapaklıkaya için kök hücre (donör taraması) bağışı kampanyası düzenlendi. Kocatepe camisinde düzenlenen kampanyaya kasaba halkı büyük destek verdi. Sadece bir gün süren donör taramasına 500’ü aşkın kişi kişi katıldı.

Cami Başkanı Zafer Yıldız, Belçika’da yaşayan Yasin’e umut olmak için herkesin el ele verdiğini, yapılan kampanyadan bir sonuç almayı umduklarını söyledi. Yasin için ileriki günlerde Almanya’nın başka kentlerinde de kampanya düzenleneceğini anlatan Yıldız, ‘’İnşallah yapılacak kampanyalar sonunda genç kardeşimize umut oluruz. Yasin gibi diğer hastaların da umudu bu kampanyalar’’ dedi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.