BİST
ALTIN
2.504,53
DOLAR
32,21
STERLİN
41,03
EURO
35,12
Mehmet Uzun
Mehmet Uzun
18 Ekim 2022 Salı 18:30
Bremen Mevlana Camisi evsizlere sıcak çorba dağıttı

Mehmet UZUN / BREMEN

ALMANYA'DA hayat pahalılığı evsizleri de olumsuz etkiledi. Sokakta yaşayan evsiz ve kimsesizlere çeşitli yardım kuruluşları yardımları arttırdı. Bunlardan birisi de Gröpelingen semtindeki Mevlana Camisi oldu. Cami yönetimi, her pazar semtteki kimsesiz ve evsizlere yemek yardımı yapma kararı aldı.

ÇORBA SIRASINA GİRDİLER

Pazar günü sıcak mercimek çorbası hazırlayan Mevlana camisi yönetimi, cami önünde toplanan evsizlere dağıttı. Çorba almak için sıraya giren ihtiyaç sahipleri, cami yönetimine desteklerinden dolayı teşekkür ettiler. 30 kadar evsize çorba dağıttıklarını söyleyen cami başkanı Nevzat Özkan, yemek yardımının Ramazan ayına kadar devam edeceğini söyledi. Özkan şu açıklamayı yaptı: "Cami Yönetimi olarak karar aldık ve yetkililerle görüşerek semtte yaşayan evsizlere Pazar günleri yemek dağıtmaya başladık. Eyalet hafta içi bu evsizlere yiyecek dağıtıyor o nedenle bizde hafta sonu yani Pazar günleri dağıtmayı istedik. Bu uygulamamaz Ramazan ayına kadar devam edecek. Bugün yaklaşık 30 evsiz gelip sıcak çorba ve ekmek aldalar. Her Pazar ayrı bir yemek vereceğiz."

Son Güncelleme: 18.10.2022 19:41
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.