BİST
10.277
ALTIN
2.390,60
DOLAR
32,34
STERLİN
40,65
EURO
34,88
Mehmet Uzun
Mehmet Uzun
18 Mart 2024 Pazartesi 16:55
DİTİB Afrika’da yüzleri güldürdü

Mehmet UZUN / ALMANYA

DİYANET İşleri Türk İslam Birliği (DİTİB) ile Diyanet Vakfı gönüllüleri Doğu Afrika ülkesi Burundi’de başta yetim ve öksüz çocuklar olmak üzere ihtiyaç sahibi insanların yüzünü güldürdüler.

Afrika’da, toplanan yardımları dağıtmak amacıyla oluşturulan ekipte Almanya’dan Garbsen Kocatepe Camii Dernek Başkanı Zafer Yıldız, Giforn Selimiye Camii Dernek Başkanı Cemil Öztürk, Türkiye Diyanet İşleri Başkanlığı Müfettiş Yakup Sekmen, Diyanet Vakfı Sorumlusu Arif Kiliçkaya ve Sinan Kurulan yer aldı. Ekibe Burundi Büyükelçisi Alp Işıklı’da destek verdi.

TÜRKLER GELDİ SEVİNCİ

Yardım ekibinde yer alan ve gönüllü olarak çalışan Almanya’dan Garbsen Kocatepe Camii Dernek Başkanı Zafer Yıldız, toplamda 2 bini açkın gıda paketi dağıttıklarını, binlerce yetim ve öksüz çocuğa oyuncak ve hediyeler verdiklerini söyledi. Yardım miktarının 62 bin doları aştığını dile getiren Yıldız, şu açıklamayı yaptı: ‘’Geçen sene de Afrika’ya geldik. Burada insanlar aç ve fakir. Bazılarının giyecek elbisesi yok. Bizim Türk olduğumuzu görünce çok seviniyorlar. ‘’Türker geldi’’ diyip bize koşuyorlar. Bazıları mutluluktan gözyaşı döküyor. Yardım severlerin yardımlarını son kuruşuna kadar ihtiyaç sahiplerine dağıttık. Ramazan ayında yüzlerini güldürdük. Allah yardımda bulunan herkesten razı olsun. Hepsini mutlu ettik. Yetimhaneleri ziyaret ettik. Bundan sonra da etmeye devam edeceğiz.''

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.