BİST
10.644
ALTIN
2.504,53
DOLAR
32,21
STERLİN
41,03
EURO
35,12
Mehmet Uzun
Mehmet Uzun
10 Kasım 2023 Cuma 08:08
Çocuklar için cami sinema oldu

Mehmet UZUN / GARBSEN

ALMANYA’NIN Aşağı Saksonya Eyaletine bağlı Hannover kenti yakınlarındaki Garbsen’da, DİTİB Kocatepe Camisi çocuklar için bir süreliğine sinema salonuna dönüştürüldü.

İlk bölümde 6-8 yaş grubundaki çocuklar, ikinci bölümde ise 8-16 yaş aralığındaki çocuklara sinema keyfi yaşatıldı. Çocuklara sinema izlerken patlamış mısır ve içecek de ikram edildi. Çocukların büyük ilgi gösterdiği ‘’Camide sinema günleri’’ etkinliğinin bundan sonra da devam edeceği bildirildi.

ÇOCUKLARLA CAMİ ARASINDAKİ BAĞI GÜÇLENDİRİYORUZ

Cami Başkanı Zafer Yıldız, camilerin kültürel alanlar da olduğunu göstermek için bu tür etkinlikler düzenlediklerini söyledi. Çocuklarla camiler arasında bağı güçlendirmeyi amaçladıklarını anlatan Yıldız, ‘’İlçede bulunan çocuklarımızı camide topladık, onlara sinema keyfi yaşattık. Küçüklere çizgi sinema, büyüklere de güzel bir animasyon filmi izlettik. Etkinliğimiz çok beğenildi. Normalde cami içinde bir dakika yerinde duramayan çocuklar saatlerce kımıldamadan oturdu. Bu etkinliğin devamını getireceğiz.’’ dedi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.