BİST
10.644
ALTIN
2.504,53
DOLAR
32,21
STERLİN
41,03
EURO
35,12
Mehmet Uzun
Mehmet Uzun
13 Temmuz 2022 Çarşamba 16:46
Emekliye ayrılan Recep hocaya onur belgesi verildi

ALMANYA'NIN Bremen Metalteknik okulunda 41 yıldır öğretmenlik yapan Recep Ali Tüfek (66) emekliye ayrıldı. Öğretmenliğinin yanısıra sosyal çalışmaları ile de tanınan Recep Ali Tüfek için Berufsbildende Schule für Metalltechnik okulunda veda töreni düzenlendi.Törene şimdiki çalışma arkadaşları ve öğrencilerinin yanısıra, Öğretmen Yetiştirme Kurumu (LIS) yetkilileri ile eski çalışma arkadaşları katıldı. Okul müdürü Andrea Fidan, Recep Ali Tüfek´in geçmişine yönelik bilgiler ve övgüler içeren konuşması sonrasında kendisine Bremen Eğitim Senatörü Karoline Aullep tarafından imzalanmış onur ve teşekkür belgesini verdi. Tüfek hocaya öğretmen arkadaşları ve öğrencileri tarafından hazırlanmış çeşitli hediyeler verildi.

Sakarya Endüstri Meslek Lisesi motor bölümü mezuniyeti sonrası 1973 yılında Bremer Vulkan Gemi Tersanesi´ne işçi olarak gelen Tüfek, üniversite eğitimi sonrası başladığı öğretmenlik mesleğini 41 yıl sürdürdü. Recep Ali Tüfek Çalıştığı okulda Türkçe dersleri konulması, Bremen´de ilk olarak meclis binası içinde 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlaması, 19 Mayıs Atatürk´ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla Weser Nehri üzerinde gemi gezisi ve Cumhuriyet balosu organizasyonlarına katılarak birçok ilke imza attı.

Vatandaşlarımızdan çocuklarının eğitimi için özel çaba sarfetmelerini isteyen Tüfek, “Öz benliğimizi koruyarak topluma uyum sağlayalım.Çalışkan ve dürüst kişiliğimiz bizlerin saygınlığını artırır ve Türk toplumu için olumlu sonuçlar doğurur.İnsan hakları ve demokrasiye olan bağlılığımızıdan vazgeçmeyelim.Çocuklarımızın Türkçe öğrenmeleri konusunda ısrarcı olalım, Türkiyemizi asla unutmayalım.Türkiye´de ve Almanya´da toplam 42 yıl öğretmenlik yaptım.Dünyanın birçok ülkesinden öğrencilerim oldu.Alman´ya da meslek öğrenmeden bir gelecek kurmanın zorluğunu herkes bilmeli. Meslek hayatımın son 38 yılında öğrencilerim tarafından aralıksız ´Vertrauenslehrer´ olarak seçildim.Kırıkkalle Meslek Lisesi Metal Bölümü ile ortak proje çalışmalarına katıldım. Bu ve benzer hatıralarla, hayatın yeni bir bölümüne başlıyorum, herkese mutlu yarınlar diliyorum.“ dedi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.