BİST
10.644
ALTIN
2.504,53
DOLAR
32,21
STERLİN
41,03
EURO
35,12
Mehmet Uzun
Mehmet Uzun
16 Mart 2024 Cumartesi 10:51
İstiklal marşını en güzel okumak için yarıştılar

Mehmet UZUN / BREMEN

ALMANYA’NIN Hannover Başkonsolosluğu Eğitim Ataşeliği öncülüğünde Bremen Türkçe ve Türk Kültürü Dersleri Öğretmenleri ile Bremen Milli Bayramlar Tertip Komitesi tarafından Bremen’de İstiklal Marşı’nı güzel okuma yarışması düzenlendi.

‘’12 Mart İstiklal Marşımızın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Günü’’ nedeniyle düzenlenen yarışma 22 Türkçe dili eğitimi alan ilkokul ve ortaokul öğrencisi katıldı. Bremen Pastorenweg İlkokulu’nda düzenlenen yarışmaya Eğitim Ataşesi Doç. Dr. Hasan Kazım Kalkan, Türkçe dersi veren öğretmenler, öğrenciler ile velileri katıldı. Büyük ilgi gören yarışmada başta milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy olmak üzere tüm şehit ve gazilerimiz rahmetle anıldı.

BİRİNCİLERE ÇEYREK ALTIN VERİLDİ

İstiklal Marşımızın kabulünün 103. Yılı nedeniyle düzenlenen etkinliğin açılış konuşmasını yapan Bremen Koordinatör Öğretmeni İsmail Arslan, İstiklal Marşı’nın kabulü ve tarihçesi hakkında bilgi verdi. Eğitim Ataşesi Kalkan'da günün anlam ve önemiyle ilgili bir konuşma yaptı. 

İki kıta ve 10 kıta olmak üzere iki kategoride yarışan öğrenciler, salonu dolduranlardan büyük alkış aldı. Aylarca yarışma için hazırlanan ve emek harcayan Türk çocuklarının heyecanı görmeye değerdi. Duygulu anlarında yaşandığı yarışmada 1 ve 2 sınıf öğrencileri arasında yapılan yarışmada 1. Zeynep Elif Örnek, 2. Talha Emin Yıldırım, 3. Helin Şahin oldu. 3. Sınıflardan 1. Zeynep Arslan, 2. Yusuf Sarıbudak, 3. Elisa Nur Erkün oldu. 4. Sınıflardan ise 1. Eymen Aydoğan, 2. Araz Eren, 3. Nilay Gül oldu.

10 kıta okuma dalında ise birinciliği Feyza Nur Cambaz, ikinciliği ise Bade Su Deniz elde etti.

Yarışma sonunda birinci öğrencilere çeyrek altın diğer öğrencilere ise çeşitli hediyeler ile eğitim ataşeliği tarafından başarı belgesi verildi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.