BİST
10.644
ALTIN
2.504,53
DOLAR
32,21
STERLİN
41,03
EURO
35,12
16 Ekim 2022 Pazar 09:35
Kitapla büyüyen çocuklar okulda daha başarıl

ALMANYA'NIN liman kenti Hamburg'da yaşayan Yazar Esma Arslan, kitap okuyarak büyüyen çocuklafrın hem okulda, hem de hayatta daha başarılı olduklarını söyledi.

Kitap okuma alışkanlığının çocukluktan kazanıldığını, bu alışkanlığın da ömür boyu sürdüğünü belirten Arsan, „Buradan özellikle annelere sesleniyorum. Çocuklarınızı hikaye kitapları okuyarak uyutun. Çocuklarınıza okuma alışkanlığı edindirin. Kitap okumak ufku genişletir. Kitap okuyan, okuymayan çocuktan herzaman daha başarılı olur. Bunda da görev annelere düşüyor. 'Kitap okumaya zamanım yok', 'Kitap almaya param yok' demek sadece bahane aramaktır. Çocuğunun başarısını isteyen bir anne çocuğunu kitapla büyütür“ dedi.

KADINLAR DAHA ÇOK KİTAP OKUYOR

Alman ve Türk toplumunda kadınların daha çok kitap okuduğunu, bununda kendisini çok mutlu ettiğini anlatan Yazar Esma Arslan, erkeklerinde en az kadınlar kadar kitap okumasını tavsiye etti. Dizi ve maç izlemeye zaman bulan insanların kitap okumaya da zaman bulabileceklerini dile getiren Arslan, „Haftada bir kitap okumuyorsak en az ayda bir kitap okumalıyız. Kitap okumaya başlayan bir insan hayatında yaşanacak değişikliklere kendisi bile inanamaz. Kendimzi için, ailemiz için ve toplum için okumalıyız“ diye açıklama yaptı.

Son Güncelleme: 16.10.2022 10:35
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.