BİST
ALTIN
2.504,53
DOLAR
32,21
STERLİN
41,03
EURO
35,12
Mehmet Uzun
Mehmet Uzun
16 Ocak 2023 Pazartesi 16:59
AK Partili Demirkaya Hannover'de Mardinlilerle buluştu

Mehmet UZUN / HANNOVER

ALMANYA'NIN Hannover kentine gelen AK Parti Mardin Milletvekili Cengiz Demirkaya ile Mardin'in Ömerli ilçesi Belediye Başkanı Hüsamettin Altındağ, Uluslararası Demokratlar Birliği (UID) Aşağı Saksonya Eyalet yönetimi tarafından organize edilen toplantılarla vatandaşlarımızla buluştu.

UID Aşağı Saksonya Eyalet Başkanı İlhami Oğuz ile yönetici Hasan Kortak, milletvekili Cengiz Demirkaya'yı Hannover'de ki etkinliklerde yalnız bırakmadı. Cami dernekleri, sivil toplum kuruluşları, ev ile esnaf ziyaretleri yapan Demirkaya, kendisine destek veren ve yalnız bırakmayan herkese teşekkür etti.

TÜRKİYE'NİN YENİ YÜZYILINI ANLATTI

Hannover'de büyük ilgi gören Mardin milletvekili, düzenlenen toplantılarda Türkiye'nin yeni yüzyıl projeleri ile vizyonunu anlattı. Avrupalı Türklerin sorunları olduğunu, ama var olan sorunların çoğunu parti olarak çözdüklerini anlatan Cengiz Demirkaya, “Avrupa'da yaşayan insanlarımız bizler için çok değerli. Parti olarak burada yaşayan vatandaşlarımızın sorunlarını çözüyoruz, çözmeye de devam ediyoruz. Vatandaşlarımız yaptıklarımız hizmetleri zaten görüyor. Biz yeni yüzyıl Türkiye'sini ve vizyonunu anlatıyoruz. Türkiye artık dünya da söz sahibi ülkelerden birisi oldu. Teknolojide çağ atladık. Ekonomi de dünyanın en iyi ülkeleri arasına girdik. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, Ukrayna - Rusya savaşında gösterdiği liderlikle dünya da yaşanabilecek olan bir gıda krizinin önüne geçti. Yapacaklarımız daha çok. Yeni yüzyıl Türkiye yüzyılı olacak” dedi.

İSVEÇ'E TEPKİ GÖSTERDİ

İsveç'te bir grup terör örgütü PKK/YPG destekçisi tarafından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı hedef alan gösteriye de sert tepki gösteren Demirkaya şu açıklamayı yaptı: “Ben her zaman Avrupalı vatandaşlarımızın yanındayım. Onları ziyaret edip varsa sorunlarını çözmeye çalışıyoruz. İsveç'te cumhurbaşkanımızı hedef alan terör yandaşlarının gösterisini şiddetle kınıyor, lanetliyorum. FETÖ'cülere, PKK'ya ve diğer terör örgütü üyelerine kucak açan, onları destekleyen Avrupa'nın artık buna 'dur' demesi gerekiyor. Avrupa ülkelerinin terör yandaşlarına bu tür fırsatlar vermemesini ve adaletli olmalarını bekliyoruz. Buna tepkimizi de göstereceğiz. Artık eski Türkiye yok. Daha güçlü ve kararlı Türkiye var” diye konuştu.

Demirkaya, kendilerini konsolosluk rezidansında ağırlayan Hannover Başkonsolosu Gül Özge Kaya'ya gösterdikleri ilgiden dolayı teşekkür etti. Demirkaya ziyaretlerinde kendilerine eşlik eden ve yalnız bırakmayan İlhami Oğuz ile Hasan Kortak'tan da övgüyle bahsetti ve teşekkür etti.

 Hannover Başkonsolosu Gül Özge Kaya, AK Parti Milletvekili Cengiz Demirkaya'yı konsolosluk rezidansında ağırladı.

Son Güncelleme: 16.01.2023 19:07
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.