BİST
10.644
ALTIN
2.504,53
DOLAR
32,21
STERLİN
41,03
EURO
35,12
Mehmet Uzun
Mehmet Uzun
02 Şubat 2023 Perşembe 12:45
SPD'nin adayı Recai Aytaş mhaberbremen'e konuştu

Mehmet UZUN / BREMEN

ALMANYA'NIN Bremen eyaleti 14 Mayıs'ta seçime gidiyor. Eyalet parlamentosu yapılacak seçimle yenilenecek. 4 yılda bir yapılan seçimler için adaylar belirlendi, yol haritaları çizildi. Ve partiler çalışmaya başladı. SPD'nin milletvekili adaylarından birisi olan 57 yaşındaki Recai Aytaş, seçilmesi halinde sıra dışı bir milletvekili olacağını söyledi. 21. sıradan aday gösterilen Aytaş, bir göçmen kökenli olarak göçmenlerin tüm sorunlarını yaşayarak çok iyi bildiğini söyledi. Almanya'da ayrımcılık olduğunu söyleyen Recai Aytaş, “Ben de bir göçmenim. Göçmenlerin yaşadığı tüm ayrımcılıkları bende yaşadım. Bu nedenle sorunları çok iyi biliyorum. SPD olarak zaten ayrımcılığa karşıyız. Göçmen ve göçmen kökenliler Almanya'da kağıt üzerinde aynı olsa da gerçek yaşamda bu farklı. Gerçek hayatta ayrımcılık var. Bunu bir ev kiralamada, iş başvurusunda ve buna benzer olaylarda görebiliyoruz” dedi.

BOVENSCHHULTE İLE ÇOK GÜÇLÜYÜZ

SPD'nin başbakan adayının şu anki eyalet başbakanı ve belediye başkanı Dr. Andreas Bovenschulte olduğunu, SPD olarak dört yıl önce CDU'ya kaptırdıkları birinciliği tekrar alacaklarını vurgulayan Recai Aytaş, “Güçlü bir başbakan adayımız, çok iyi çalışan bir meclis grup başkanımı var. Başbakan adayımız halk tarafından çok sevilen ve bir o kadar da iyi projeler üreten bir insan. Seçim çalışmalarına başladık. İnanıyorum ki kazanacağız. Ben meclise girersem sıra dışı vekil olacağım. Göçmenlerin ne sorunu varsa meclis kürsüsünden dile getireceğim” dedi.

ALMAN VATANDAŞLIĞINA GEÇİŞLERİ KOLAYLAŞTIRIYORUZ

Bremen eyaleti olarak Alman vatandaşlığına geçişleri kolaylaştırmak için kampanya yaptıklarını, bu kampanyayı da kendisinin yürüttüğünü belirten Aytaş, “Vatandaşlığa geçişi kolaylaştıran kanunlar çıkarıldı. Vatandaşlık için en az 5 yıl Almanya'da bulunmak, işinin olması ve kendisi anlatacak kadar almanca konuşabilmek. Başlayan kampanya sonrası bin 400 dolayında olan başvurularlar 7 bine kadar çıktı” diye bilgi verdi.

Son Güncelleme: 02.02.2023 15:00
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.