BİST
10.644
ALTIN
2.504,53
DOLAR
32,21
STERLİN
41,03
EURO
35,12
Mehmet Uzun
Mehmet Uzun
23 Aralık 2022 Cuma 17:08
Soyer bağları güçlendirmek için Bremen'e geldi

Mehmet UZUN / ALMANYA

İZMİR Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, İzmir ile Bremen arasındaki bağları güçlendirmek, ilişkileri geliştirmek amacıyla Almanya'nın liman kentlerinden Bremen'e geldi. Kalabalık bir heyetle Bremen'e gelen Soyer kentte üç gün kaldı.  

Bremen'de çeşitli açılış ve etkinliklere katılan Soyer, “Bremen ziyaretim, meslektaşlarım ve vatandaşlarla yaptığım görüşmeler bana Bremen ve İzmir'in ortak olmasının birçok nedeni olduğunu bir kez daha gösterdi. Hukukun üstünlüğü, özgürlük, insan hakları, eşitlik ve sürdürülebilir kalkınma gibi birçok değeri paylaşıyoruz ve idealler. Delegasyonumuzu sıcak karşıladığı için Belediye Başkanı Andreas Bovenschulte'ye açıkça teşekkür etmek istiyorum. Birlikte şehirlerimizdeki insanlar için daha iyi bir geleceğe katkıda bulunabileceğimizi umuyorum." diye açıklama yaptı.  

Bremen'nin tarihi belediye binasını ile meclisini gezen, altın defteri imzalayan, Bremen-İzmir Ekonomi Forumu'na katılan Tunç Soyer, Dünya Kenti İzmir Derneği (DİDER) Bremen bürosunun da açılışını yaptı. DİDER Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Güler Tunç Soyer'i Almanya'da görmekten mutlu olduklarını söyledi.

EFE TABLOSU HEDİYE ETTİ

Bremen Belediye Başkanı Andreas Bovenschulte ile beraberindeki heyet Haziran ayında İzmir'e bir ziyaret gerçekleştirmişti. Bu ziyarete karşılık iadeyi ziyarette bulunan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Bremen Belediye Başkanı Andreas Bovenschulte'yı da ziyaret etti. Belediye Başkanı Bovenschulte, Soyer onuruna resepsiyon verdi. Verilen resepsiyona siyaset, iş, sanat, akademisyen ve dernek başkanlarından oluşan çok satıda kişi katıldı. Resepsiyon sonunda Tunç Soyer, Bremen Belediye Başkanı Bovenschulte'e bir Efe tablosu hediye etti.

Bremen Belediye Başkanı Bovenschulte: "Son birkaç ayda ortaya çıkan birçok proje, bu iki şehrin eşleştirmenin ne kadar yerinde olduğunu gösteriyor. Bunu görmek beni gururlandırıyor. Yerel düzeyde çok güzel çalışmalar oluyor. Bremen ile İzmir kardeş şehirlerdir. Bu çerçevede her zaman İzmir'in yanındayız” dedi.

Ziyaret sırasında Osterhols ilçesi ile İzmir Gaziemir ilçesinin kardeş ilçeler olması ilk adımlar atıldı.

Gaziemir İlçe Belediye Başkanı Halil Arda ile yerel yönetici Ulrich Schlueter arasında bir işbirliği anlaşması imzalandı.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.