BİST
ALTIN
2.504,53
DOLAR
32,21
STERLİN
41,03
EURO
35,12
Mehmet Uzun
Mehmet Uzun
12 Kasım 2022 Cumartesi 19:16
CDU Yazıcı ile Genç'i milletvekili adayı gösterdi

Mehmet UZUN / BREMEN

ALMANYA'NIN Bremen kenti mayıs ayında yapılacak eyalet seçimlerine hazırlanmaya başladı. Sosyal Demokrat Partisi'nin (SPD) ardından Almanya Hıristiyan Demokrat Birliği (CDU) da adaylarını açıkladı. Önceki gün toplanan CDU delegeleri seçimlere katılacak milletvekillerini belirledi. Belirlenen adaylar listesinde iki Türk de yer aldı.

YAZICI 25 GENÇ 39'UNCU SIRADAN ADAY OLDU

CDU Bremen Eyalet Milletvekili olan hukukçu Dr. Oğuzhan Yazıcı, partisi tarafından 4'üncü kez milletvekili adayı gösterildi. 3 dönemdir milletvekili olarak mecliste görev alan Yazıcı, aday listesinin 25'inci sırasında yer buldu. Bremen Gröplengen semt meclisi üyesi Mehmet Genç'de CDU tarafından aday gösterildi. İlk kez milletvekili adayı olan Genç'e 39'uncu sıradan yer verildi.

TERCİHLİ OYLAR BELİRLEYECEK

Bremen eyaletinde 2019 yılında yapılan milletvekilliği seçimlerinde büyük bir başarı gösteren CDU, tarihinde ilk kez birinci parti olma başarısı göstermişti. 20 milletvekiliyle birinci parti olan CDU, hükümette yer alamadı. Oğuzhan Yazıcı, aynı başarıyı tekrar göstermek istediklerini söyledi. Listede daha iyi bir yerde olmayı umduğunu, ancak delegelerin kararına da saygı gösterdiğini anlatan Yazıcı, “Geçen seçimlerde daha alt sıralardan aday gösterildim. Ancak tercihli oylarla listenin 5'inci sırasından meclise girdim. Bu seçimlerde de desteğe ihtiyacım olacak. Hem benim, hem de Genç'in meclise girme şansı tercihli oylardan geçiyor” dedi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.