BİST
ALTIN
2.504,53
DOLAR
32,21
STERLİN
41,03
EURO
35,12
Mehmet Uzun
Mehmet Uzun
12 Kasım 2022 Cumartesi 17:41
Schröder'in koltuğuna Deniz Kurku oturdu

 Mehmet UZUN / HANNOVER

ALMANYA'NIN Aşağı Saksonya Eyaleti'nde hükümet kuruldu. oldu. Ekim ayında yapılan seçimlerden zaferle çıkan Sosyal Demokrat Parti (SPD), Yeşiller Partisiyle ortaklık kurdu. Yaklaşık bir ay süren koalisyon görüşmeleri sonrası her iki parti el sıkıştı. Yapılan koalisyon anlaşması sonrası SPD 6, Yeşiller ise 4 bakanlık aldı. Eyaletin başbakanı yine Stephan Weil oldu.  Kırmızı-Yeşil koalisyon şu isimlerden oluştu: Stephan Weil (Başbakan), Julia Willie Hamburg (Başkan Yardımcısı ve Kültür Bakanı), Wiebke Osigus (Avrupa ve Federal Bakanı), Miriam Staudte (Tarım Bakanı), Boris Pistorius (İçişleri Bakanı), Kathrin Wahlmann(Adalet Bakanı), Olaf Lies (Ekonomi Bakanı), Christian Meyer (Çevre ve İklim Bakanı), Gerald Heere (Maliye Bakanı), Daniela Behrens (Sosyal ve Sağlık Bakanı) Falko Mohrs (Bilim ve Kültür Bakanı).

DENİZ KURKU'YA ÖNEMLİ GÖREV

Yaklaşık bir ay süren koalisyon görüşmeleri sonrası SPD'den 2. kez milletvekili seçilen siyaset bilimci Deniz Kurku, Göç ve Katılım Sorumlusu oldu. 42 yaşındaki Kurku, koltuğu bu görevi 9 yıldır yürüten Doris Schröder Köpf'ten devraldı. Eyalette, ilk kez bir Türk kökenli Göç ve Katılım Sorumlusu unvanını elde etti. Kurku, bir dönem Çalışma, Kadın, Sağlık, Gençlik ve Sosyal İşler Senatörlüğü'nde de çalışmıştı. Eyalette başbakan olan Stephan Weil, Kurku'nun bu görevi üstlenmesinden memnun ve söz konusu pozisyonun emin ellerde olduğunu söyledi.

 

Son Güncelleme: 12.11.2022 20:08
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.